fbpx

Sampsa Kautto

Sampsa Kautto Personal Trainer Akatemia

Sampsa on Lahtelaislähtöinen intohimoinen liikunta-alan moniosaaja ja kehittäjä. Nuoruusvuosina Sampsa kilpaili SM –tasolla sekä jalkapallossa että alppihiihdossa. Armeijavuoden jälkeen hän aloitti välittömästi fysioterapeutin opinnot, koska kiinnostus kehon toimintaa kohtaan oli silloin jo erittäin suuri. Fysioterapeuttina Sampsa on ehtinyt työskentelemään terveyskeskuksissa, yksityisellä sektorilla ja valtiolla. Erityisosaamista hänellä on sotilasilmailun parista, jossa hän työskenteli pitkään lentäjiemme fysioterapeuttina.

sampsa kautto pystykuva
Personal trainerin ja kehonpainoharjoittelu-valmentajan töitä Sampsa on tehnyt viime vuodet aktiivisesti ja tällä hetkellä Sampsan löytää valmentamasta Kuntokompassi Personal Training Studiolta Helsingistä. Valmennustyön ohella Sampsa kouluttaa alalle tulevia ammattilaisia ja kuuluukin Suomen Terveysliikuntainstituutin Physio Trainer –kouluttajatiimiin.

Sampsan vahvuuksiin ehdottomasti kuuluu vahvan anatomisen teoriatiedon yhdistäminen monipuoliseen liikuntaosaamiseen. Matkan varrella Sampsa onkin harrastanut muun muassa kestävyysurheilua, voimaharjoittelua ja kahvakuulaurheilua. Viime vuodet ovat pitkälti kuluneet toiminnallisen harjoittelun ja haastavien kehonpainoharjoitteiden parissa.

Oman treenimotivaation Sampsa saakin tällä hetkellä uusien taitojen oppimisesta. ”Ihmisellä on koko ikä aikaa kehittyä ja oppia uusia asioita, olisi hölmöä olla hyödyntämättä tätä.” Instagramissa voit seurata tämän nuoren miehen taiturointia (@fysiokautto).

”Jokainen meistä tarvitsee riittävän kuormittavaa laadukasta liikettä säännöllisesti ottaen huomioon yksilölliset tavoitteet ja resurssit”. Liikunta parhamimillaan antaa meille elämyksiä, edistää henkistä jaksamista ja fyysistä hyvinvointia. Pahimmillaan liikunta voi kuitenkin kääntyä itseään vastaan, mikäli suoritustekniikat eivät ole laadukkaita tai harjoittelussa ei noudateta kuormitusfysiologiaan perustuvia perusoppeja.

Sampsa Kautto 770pix

Tähän mennessä Sampsan innostavista koulutuksista ovat päässeet nauttimaan fysioterapeutit, erikoisjoukkosotilaat, ryhmäliikunnan ohjaajat ja tavalliset kuntoilijat. On hienoa saada tämä intohimoinen moniosaaja mukaan PT –Akatemian kouluttajatiimiin!

PTA-studio Ilmoittaudu koulutuksiin matala