fbpx

Referenssi Mikko Myllymäki

Siirryin liikunta-alalle oltuani työttömänä muutaman vuoden valmistumiseni jälkeen. Aikaisemmat koulutukseni ovat täysin muilta aloilta ja niistä ei ollut käytännössä mitään hyötyä siirtyessäni uuteen työhöni ryhmävalmentajaksi. Olen itse liikkunut lapsesta asti ja viimeisen 10-15 vuoden aikana koko ajan enenevissä määrin, minkä lisäksi myös itsekseni lukenut paljon alan kirjallisuutta ja seurannut alaa internetin kautta. Tämän lisäksi opetuskokemusta oli kertynyt kamppailulajien puolelta useiden vuosien ajalta. Siirtyminen liikunta-alalle ei ollut siis missään nimessä hyppy tuntemattomaan mutta kaipasin kuitenkin jotain perustavaa koulutuspohjaa, jonka päälle voisin sitten rakentaa omaa kehittymistäni alalla.

Sattumalta hieman alanvaihdokseni jälkeen huomasin ilmoituksen Personal Trainer Akatemian uudesta pt-koulutuskokonaisuudesta. Olin jo tätä ennen useamman vuoden seuraillut Jukka Rajalan edesottamuksia, käynyt hänen seminaareillaan ja ollut myös hänen valmennuksessansa, ja koska Jukka oli kurssin yksi pääkouluttajista, heräsi kiinnostukseni heti. Tiesin jossain määrin myös muita PTA:n kouluttajia, erityisesti Jukka Mäennenä oli koulutusten ja blogin kautta entuudestaan tuttu. PTA:n monipuolinen kouluttajakaarti käytännössä saikin minut ilmoittautumaan koulutukseen saman tien!

Koulutus ei tuottanut pettymystä. Vaikka aika olikin rajallinen, asioita käsiteltiin laajalti ja monesta eri kulmasta. Kouluttajien erilaiset taustat tekivät tästä käytännössä mahdollista ja antoisimmat ja opettavaisimmat hetket koulutuksessa olivatkin, kun asioista keskusteltiin avoimesti eri näkökannoista kouluttajien ja oppilaiden toimesta.
mikko-myllymaki-ptakatemia-personal-trainer-2

 

Tämä on kuitenkin kunnolla mahdollista vain, kun kaikilla on vähintään perusteet hallussa käsiteltävästä asiasta, minkä takia kattavat esitietomateriaalit (jotka opiskeltiin itsenäisesti ennen koulutusviikonloppuja) ja toisaalta teoriapuolen läpikäynti ovat olennaisessa asemassa, jotta koulutuksesta saa mahdollisimman paljon irti. Toinen olennainen asia rennon keskusteluilmapiirin luomisessa on opettajien tyyli ja oma, persoonallinen ote opettamiseen. Kouluttajakaartiin ei turhia jännittäjiä kuulukaan, mikä loi alusta asti rennon leppoisan, ja sopivasti huonolla ja hyvällä huumorilla höystetyn, ilmapiirin.

Minulle koulutus antoi itsevarmuutta ja vahvistusta jo itsekseni hankkimilleni tiedolle ja taidoille ja toisaalta taas osoitti kuinka vähän alasta oikeastaan tiedänkään ja kuinka paljon opittavaa on. Tämä on pelkästään positiivinen asia, koska se kannustaa jatkuvaan itseopiskeluun ja itsensä kehittämiseen, mikä on loppujen lopuksi ainoa tapa kehittyä ja pysyä alan uusissa kehityssuunnissa mukana. Kouluttajat myös toimivat tästä itseopiskelusta ja itsensä jatkuvasta kehittämisestä hyvänä esimerkkinä, mikä onkin olennaista innostuksen siirtämisessä edelleen oppilaille. Toinen erittäin olennainen asia, jota myös koulutuksessa painotettiin, oli ymmärtää, että kukaan ei ole täysin valmis valmentaja tai PT ennen kurssia tai sen jälkeen, vaan kokemusta pitää ja kannattaa hankkia mahdollisimman laajasti käytännön valmennustyöstä. Oman kouluttautumisen lisäksi yrittäminen ja erehtyminen vievät valmentajaa/PT:ä eteenpäin alallaan.

Vaikka omien taitojen ja tietojen kehittäminen onkin tavallaan ykkössijalla tällaisessa koulutuksessa, ei verkostoitumisen ja uusiin ihmisiin tutustumisen merkitystä voi todellakaan vähätellä! Niin kouluttajat kuin kurssikaveritkin olivat täynnä monenlaisia ihmisiä monenlaisilla taustoilla, mikä onkin vain ja ainoastaan rikkaus ja toivottavasti mahdollistaa tulevaisuudessa kanssakäymisen niin alan tiimoilta kuin muutenkin ja mahdollisesti myös joitain yhteisiä projekteja.

Personal Trainer Akatemian pt-koulutus oli yhtä kuin mahtavat kouluttajat, mahtavat kurssikaverit ja rautainen sisältö. Ehdoton suositus!

Mikko Myllymäki, Valmentaja Poltesali

PT-kurssi 1/2016

 

Ilmoittaudu sinäkin mukaan koulutuksiimme:

PTA-studio Ilmoittaudu koulutuksiin matala