fbpx

Referenssi Lasse Karikoski

Olin jo jonkin aikaa kypsytellyt mielessäni ajatusta, että lähtisin kouluttautumaan liikunnan ja urheilun alalle. Olinhan urheillut ja harrastanut liikuntaa käytännössä koko ikäni, muutamia lyhyitä pätkiä lukuun ottamatta. Tämän lisäksi olin tehnyt isohkon elämäntapa- ja ruokavaliomuutoksen viitisen vuotta sitten, minkä tuloksena kehonkoostumukseni muuttui merkittävästi. Elopainoa katosi parikymmentä kiloa ja vyötärön ympärysmitasta lähti viitisentoista senttiä. Syy, miksi halusin tuoda tämän esille, on se, kuinka hyvän olon sain tuosta projektista. Miten hyvältä tuntuu, kun pitkäjänteisellä työllä saa näkyviä ja motivoivia tuloksia aikaan. Tätä sanomaa halusin päästä viemään eteenpäin.

Oma urheiluhistoriani on melko pitkä. Tennistä olen pelannut 7-vuotiaasta ja golfia 14-vuotiaasta asti. Golfissa olen jopa menestynytkin jollakin tavalla. Näiden lisäksi olen harrastanut lähes kaikkia mahdollisia palloilulajeja sekä muun muassa hiihtoa. Elämäntapamuutoksen yhteydessä löysin kuitenkin juoksemisen ilon, ja juoksuharrastus veikin minut vahvasti mukaansa. Se myös edesauttoi vahvasti siinä, että rupesin perehtymään keinoihin, joilla juoksun suorituskykyä ja taloudellisuutta pystyy parantamaan. Näitä ovat muiden muassa järkevä ja tarkoituksenmukainen ravitsemus sekä liikkuvuuden ja kehonhallinnan parantaminen.

Seuraava askel oli selvittää, mistä ja miten saisin sopivaa koulutusta. Googlasin läpi kaikki mahdolliset tahot, jotka Suomessa tarjoavat liikunta-alan koulutusta. Ajatuksenani oli, että valitsemani koulutus olisi ensimmäinen askel kohti tulevaisuuttani liikunta-alan ammattilaisena. Valmennustaustaa minulla oli ennestään Salibandyliigasta apuvalmentajan paikalta sekä satunnaisia junioreiden ohjauksia golfissa.
_mar2598_preview

Taskussa ei kuitenkaan ollut varsinaisia todistuksia, paria juniori-ikäisenä suoritettua tennis- ja golfvalmentajan alimman tason kurssia lukuun ottamatta.

PTAkatemiasta kuulin kuitenkin aikamoisen yhteensattuman kautta. Olin valmistautumassa ensimmäiseen maratonjuoksuuni kesällä 2016, kun ystäväni ja vakihierojani loukkasi kätensä. Hän suositteli minulle tuntemaansa hierojaa, joka voisi hoitaa juoksuun valmistelevat hieronnat hänen sairaslomansa aikana. No, tämän hierojan kanssa tuli sitten puheeksi omat aikomukseni kouluttautumisesta liikunta-alalle. Itse asiassa tässä vaiheessa olin jo päättänyt, että valintani on personal trainer – koulutus. Nyt tarvitsi enää valita koulutustaho. Väliaikainen hierojani sitten otti puheeksi hiljattain perustetun PTAkatemian, jonka perustajat Jukka Rajala, Jarno Härkönen ja Jukka Mäennenä olivat tehneet häneen vaikutuksen muissa yhteyksissä pitämillään luennoilla ja workshopeilla.

No, kotiin päästyäni avasin tietokoneen ja näpyttelin verkkoselaimeen PTAkatemian sivujen osoitteen. Sieltä se sitten silmille lävähti, opetusfilosofia, joka kohtasi omien ajatusteni kanssa lähes yksi yhteen. Tuosta hetkestä ei mennyt kovin kauaa, kun täytin ilmoittautumislomakkeen PT-koulutukseen 1/2017 ja painoin Lähetä-nappia.

Jonkin ajan kuluttua Härkösen Jarnolta tulikin viestiä ja sovimme puhelinhaastattelusta. Pidin kovasti siitä, että koulutukseen hakeutuvan motivaatio ja valmius selvitetään etukäteen. Näin saadaan koulutuksen taso pysymään korkeana ja mahdolliset häiriötekijät minimoitua. Puhelinhaastattelu oli oikein hyvä, ja vaikka en ollut tuossa vaiheessa vielä Jarnoa tavannutkaan, tuntui kuin olisin puhunut vanhalle tutulle.

Koulutus alkoi siis tammikuussa 2017 ja heti ensimmäisestä viikonlopusta lähtien oli selvää, että olin päätynyt oikeaan ratkaisuun valitessani PTAkatemian. Kouluttajina oli rautaisia ammattilaisia. Kouluttajien ote oli asiantunteva, rento, hauska, kuunteleva, innostava ja ammattimainen. Vajaan vuoden kestänyt koulutus piti sisällään kahdeksan lähiviikonloppua, joiden aikana osallistuttiin luennoille (erittäin interaktiivisille sellaisille) sekä tehtiin todella paljon käytännön harjoituksia. Tämän lisäksi opiskeluun sisältyi erittäin runsaasti laadukasta itseopiskelumateriaalia ja todella paljon suositeltuja kirjoja luettavaksi. Oma aktiivisuus oli täten erittäin isossa roolissa. Palava halu oppia uutta ruokki tätä aktiivisuutta, joten olen erittäin tyytyväinen ja kiitollinen kaikesta siitä, mitä tämän koulutuksen aikana olen oppinut.

Erityisen kiitollinen olen myös siitä, että olen saanut koulutuksen myötä vinon pinon uusia ystäviä. Ryhmämme oli aivan mieletön. Hyvällä tavalla siis. Tusinan verran täysin eri taustoista ja eri ikäpolvista tulevaa ihmistä täydensi toisiaan ja sai toisiltaan todella paljon. Keskustelumme olivat vireitä ja aktiivisia, saimme toisiltamme vinkkejä ja apua, ja ihan konkreettisia asiakkuuksiakin on tullut saatua ja annettua kurssikavereille.

Oma valmistumispäiväni PT-akatemiasta oli 29.10.2017. Päivä, jota en unohda koskaan. PTAkatemian personal trainer –koulutus saa itseltäni ison suosituksen. Se sopii kenelle tahansa, joka haluaa laadukasta koulutusta ja rahalleen vastinetta.

Lasse Karikoski, kestävyys- ja palloilulajeihin erikoistunut valmentaja

PT-kurssi 1/2017

 

Liity sinäkin mukaan PTAkatemian joukkoon:

PTA-studio Ilmoittaudu koulutuksiin matala