fbpx

Valmennuksessa laatu on perusominaisuus, ei valinnaisuus

Hyvä valmennus on aina laadukasta, tilanteesta ja asiayhteydestä riippumatta. Se, mitä laatu tai laadukas valmennus on käytännössä jää helposti kuitenkin ympäripyöreäksi sanahelinäksi ja korkeiden käsitteiden tasolle. Tässä artikkelissa käydään läpi, mitä laadukas valmennus on, miten sen tunnistaa ja miten sen tarjoaminen onnistuu liikunta-alan ammattilaisena. 

Laatua määrittelemässä

Kun valmennuksen yhteydessä puhutaan laadusta, käsite jää helposti ympäripyöreäksi. Laadun määrittely onnistuu kuitenkin useimmissa tapauksissa yllättävän helposti: 

Laadun tunnistaa, kun sen näkee.

Toisin sanoen, laadukas valmennus ja palvelukokemus eivät jäät vastaanottavalta osapuolelta huomaamatta, etenkin kun palvelukokemus on valmisteltu ja toimitettu huolella. Tästä askeleen tai kaksi enemmän konkretian tasolle mentäessä laatu voi ja usein tarkoittaa seuraavia seikkoja:

  • Valmentaja ei ole koskaan myöhässä valmennustilanteessa, vaan ennemminkin 5-10 minuuttia ajoissa.
  • Valmennustilanteessa valmentaja on läsnä ja keskittyy 100 % käsillä olevaan tehtävään ja hetkeen. Vinkkinä voi sanoa, että puhelimen selaaminen tai edes esiin ottaminen eivät mahdu tähän viitekehykseen.
  • Valmennustilanteelle on mietitty etukäteen selvä ja sisältö, joka pitää sisällään yhden tai useamman varasuunnitelman. Esimerkiksi, jos jokin liiketekniikka ei onnistu odotetulla tavalla, sen alaspäin skaalaamiseen tai muuhun ongelman ratkaisuun löytyy heti keinot. Sama pätee, jos esimerkiksi kaikkia välineitä ei ole saatavilla. 
  • Harjoitusohjelmat ja muut materiaalit ovat toimitettu (riittävän) viimeisteltynä ja helppolukuisena kokonaisuutena. Harjoitusohjelmasta ei ole tarkoitus tehdä opinnäytetyötä tai kirjaa ja graafiseen ilmeeseen ei tarvitse satsata kirjan taiton verran, mutta siistejä materiaaleja on aina mielekkäämpää katsoa kuin nopeasti kokoon kasattuja.
  • Ohjeistukset ovat seikkaperäiset ja yksiselitteiset – asia, joka pätee niin valmennustilanteessa kuin kirjallisiin materiaaleihin.
  • Yhteydenpito ja seuranta toteutuvat sovitusti ja ajallaan. Vaihtoehdot voivat olla mitä tahansa päivittäisen puhelun ja perävalotakuun välillä, kunhan palvelu vastaa sovittua palvelukokonaisuutta.
  • Valmennustilanne ja siihen liittyvät materiaalit ovat yksilöity odotetulla ja sovitulla tavalla. Jos asiakas/valmennettava maksaa yksilövalmennuksesta, hän myös saa sellaista. Vastaavasti, pienryhmävalmennustilanteessa asiakas ei odota täysin yksilöityä harjoitusohjelmaa tai palvelua.

Valmentajalta välittyy tunne ja viesti, että hän välittää ja on kiinnostunut – siis ihan oikeasti. 

Pelkkä tieto ei riitä

Internetin ja muun nykytekniikan yleistymisen ja hurjan kehityksen myötä tietoa on saatavilla enemmän ja nopeammin kuin koskaan. Tästä johtuen, tiedon jakaminen ei ole enää ongelma, jonka kanssa joudutaan painimaan merkittävissä määrin. Kuka tahansa asiasta riittävästi kiinnostunut pystyy kokoamaan itselleen ainakin kohtuullisen harjoitus- ja ravinto-ohjelman niin halutessaan.

Mistä valmentajalle sitten maksetaan? Asiakas saa varmuuden, että käytössä oleva ja sovellettava tieto ja siihen pohjaavat menettelyt ovat parhaat mahdolliset tai ainakin hyvin lähellä sitä. Valmennusta hankintaankin usein siksi, että valmentaja suodattaa tietomassasta oleellisen ja kokoaa sen riittävän helposti toteutettaviksi käytännön toimenpiteiksi. Samalla asiakkaalta poistuu pienikin – tai ikävimmillään merkittävä ja jäytävä – epävarmuuden tunne. 

Tältä pohjalta valmentajalle putoaa myös suuri vastuu vähintään kohtuullisten vuorovaikutustaitojen hallussapidosta. On yksi asia sanoa, että sopivasti kuormatut kyykyt ovat hyvästä tai, että mantelit on parasta syödä kuorineen ja aivan toinen, että ne saa esitettyä helposti ymmärrettävässä, riittävällä tasolla perustellussa ja asiakkaan näkökulmasta merkityksellisessä paketissa. 

Pelkkä tieto ei siis riitä. Se pitää osata myös välittää oikealla tavalla ja oikea-aikaisesti. Usein tilanne on vielä sellainen, että vastaanottava osapuoli ei ole samalla tavoin palavasti kiinnostunut aiheesta, kuin valmentaja on. Nämä ovat olleet omassa valmennustyössä isoja oppimisen paikkoja ja ei voi todellakaan sanoa, että vielä – jos koskaan – olisi niin sanotusti valmista.

Kuten eräs yhdysvaltalainen voimavalmentaja summasi asian hyvin.  

We are in the people’s business.

Palvelulla erottuminen kannattaa

Miksi näistä seikoista ja hyvän palvelutason pitämisestä kannattaa välittää? 

Parempaa kilpailuetua ei olekaan kuin hyvän palvelun tarjoaminen! 

Hinnalla kilpailu, ja etenkin halvimman mahdollisen palvelukokonaisuuden tarjoaminen, on kuvainnollinen kilpailu, että kuka tavoittaa pohjan ensimmäisenä. Tämä tarkoittaa niin palvelutasoa kuin sen tarjoajan rahakirstua. Halvalla saa harvoin hyvään ja suurin osa ihmisistä toimii myös tämän mielleyhtymän pohjalta, tiedostaen sitä tai ei. 

Kaiken lisäksi, hyvän palvelun tarjoaminen ei useinkaan maksa mitään! Kyllä, se voi vaatia hieman aikaisempaa lähtöä valmennustilanteeseen myöhästymisen riskin minimoimiseksi, aluksi prosessien kuntoon hiomiseen voi mennä työtunteja, että harjoitusohjelmien materiaalit pystyy toimittamaan ajallaan, hyvällä yksityiskohtaisuuden asteella ja sovitulla tavalla yksilöitynä. 

Eivätkä hyvät puolet lopu tähän. Laatutyötä on poikkeuksetta mukavampi tehdä ja antaa eteenpäin kuin huttua tai hädin tuskin kokoon niputettua palvelukokonaisuutta. Insinööripuolella sama asia tiivistyy lausahdukseen: ”Pyrkimys on aina kohti parasta mahdollista lopputulosta riippumatta siitä, että päätyykö se takan reunukselle vai avaruuteen.”

Tällä tapaa toimiessa työn jälki toimii myös itsessään markkinointina. Hyvä palvelu muistetaan pitkään, hinta harvemmin – riippumatta siitä oliko se korkea tai matala. 

Täyttyvätkö kaikki yllä mainitut seikat omassa toiminnassani? Kunpa näin olisikin. Pyrkimys on kuitenkin jatkuvasti parasta mahdollista laatua ja sitä vastaavaa palvelu- ja valmennuskokemusta kohti.

-Jukka Mäennenä
@jukka4130
www.strongworks.fi

Kiinnostuitko ja haluatko oppia lisää? Liity liikunta-alalla toimijoiden edelläkävijöiden joukkoon ilmoittautumalla tammikuussa 2022 starttaavalle 1/2022-kurssille!


Post Your Thoughts