fbpx

Personal Trainer on moniosaaja – ilman lisänimikkeitä

Personal Trainer on moniosaaja, jonka tulee ymmärtää jo lähtökohtaisesti riittävän laaja-alaisesti erilaisia tarpeita ja miten eri tavoitteita olisi optimaalista lähestyä. Ilman lisätitteleitä.

Ihminen tykkää kategorioista. Se helpottaa kompleksisen maailman hahmottamista ja monissa tapauksissa asioiden lokerointi onkin hyvä asia. On selkeämpää jakaa harjoittelu omiin osiin vaikka kokonaisuus olisikin kaikkien osien summa. Personal Trainer on se ammattihenkilö jonka tulee kyetä näkemään kokonaisuus oman asiakkaansa yksilöllisten tarpeiden näkökulmasta.

Luonnollisesti jokainen PT luo omannäköisen tarjonnan sen mukaan missä omat vahvuudet ja intressit ovat. Toiset haluavat panostaa enemmän ammattiurheiluun, toiset taas jonkin spesifin lajin / taidon opettamiseen. Suuri osa yksilövalmennuksesta on kuitenkin ns. peruskuntoilijoiden valmentamista, joissa pyrkimyksenä on rakentaa terveyttä edistäviä elämäntapoja. Ammattivalmentaja osaaminen tulee riittää tähän jo ilman, että asiaa alkaa sen enempää kategorisoimaan.

Personal Training on edelleen melko nuori ala ja se kehittyy jatkuvasti. Mielestäni kehitys on ehdottomasti oikeaan suuntaan, jossa korostuu terveyttä edistävien toimien priorisointi. Osataan hahmottaa kokonaisuuksia entistä paremmin, ilman liiallista kategorisointia (vaikka sitäkin tarvitaan, jotta kaikki asianosaiset pysyvät samalla kartalla). Hyvä PT osaa toimia yhtä lailla kuntosalilla, urheilujoukkueen fysiikkavalmentajana, tai vaikkapa elämätaparemontin kapelimestarina. Nämä eivät vaadi erillistä titteliä, vaikka niitä on tietenkin kiva tehdä, koska silloin saman karkin voi myydä hieman erilaiseen paperiin käärittynä.

PTAssa meillä on oppilaina paljon jo alalla toimivia henkilöitä. Fyssareita, CrossFit -valmentajia, hierojia, joogaopettajia jne. Tämän vuoksi pystymme myös koulutuksessa tarjoamaan hyvin syväluotaavan kokonaisuuden, menemättä kuitenkaan liiaksi nippelitiedon analysointiin. Meiltä valmistuu Personal Trainereita, jotka ovat valmiita moniin eri tehtäviin.

Jokaisella on vielä lisäksi ne omat vahvuudet ja intohimot, jotka sanelevat suuntaa, johon omaa ammatti-identiteettiä kukin lähtee viemään. Hyvä PT tietää myös omat rajoitteensa ja rakentaa verkoston, josta saa tulitukea silloin kun omat taidot eivät riitä.

Jos haluat toimia liikunta-alalla, sinulle riittää yksi titteli. Personal Trainer on moniosaaja erilaisten ihmisten valmentajaksi!

Tule Personal Trainer Akatemiaan ja ole yksi tulevaisuuden huippuvalmentajia!


Categories: Blogi

Tags:,

Post Your Thoughts